Ignifugare Materiale de Constructie

Materialele cu potential inflamabil pot constitui o problema extrem de importanta de siguranta mai ales pentru structurile din lemn sau plastic. Asa cum evenimente recente si nu numai au demonstrat, ignifugarea nu este un simplu deziderat ci o masura absolut cruciala si prevazuta de legislatia muncii.

MIDWORK asigura procesul de ignifugare a substantelor ce prezinta pericol ridicat de aprindere si de raspandire a focului, in conformitate cu prevederile legale si cu standardele europene. Ignifugarea consta intr-un tratament al obiectelor cu substante care inhiba flacarile.

In caz de incendiu

In cazul unui incendiu, suprafetele ignifugate nu numai ca nu permit raspandirea focului dar contribuie si la domolirea si stingerea sa mai rapida iar acest lucru permite ca oamenii aflati intr-un perimetru in care a izbucnit focul sa aiba o mai buna viteza de reactie. Sansele de extindere a focului se reduc astfel semnificativ in orice situatie

Gradul de rezistenta a unei structuri la incendiu este determinat intr-o mare masura de ignifugarea materialelor. Printre cele mai folosite materiale combustibile in constructii ce necesita ignifugare prin tratare cu substante speciale este LEMNUL.

Aplicarea de substante ignifuge pe lemn, cu pulverizator sau pensula, asigura intarzierea aprinderii si o combustie mult mai redusa iar materialul capata proprietatea de a inhiba eventualele flacari care il pot cuprinde. Materialul nu va arde astfel cu flacara proprie ceea ce impiedica raspandirea incendiului in structura.

Lemnul reprezinta masa de material cea mai des folosita in constructii si care este cea mai vulnerabila iar foarte multe din incendiile de cladiri coincid cu arderea unor structuri din lemn. De cele mai multe ori focul porneste de la defectiuni ale instalatilor electrice

Lucrarile de ignifugare

Lucrarile de ignifugare vor fi executate de personal instruit si atestat in acest scop, cu respectarea stricta a instructiunilor de utilizare elaborate de producator, tehnologie de aplicare si utilizarea numai a produselor avizate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), produse cu certificat de piata.

MIDWORK asigura si dispune de personal calificat pentru toate tipurile de lucrari si solutii de ignifugare si pentru toate tipurile de structuri precum: elemente de rezistenta, mansarda, terasa, constructie noua, constructie din lemn, structura din materiale sintetice, constructii si instalatii industriale, materiale textile, etc.

Orice lucrare de ignifugare prezinta un termen de garantie specifici iar la expirarea acestui termen este OBLIGATORIE reignifugarea suprafetei iar lemnul necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste tratamentul cu substante ignifuge prin impregnare si aplicari de suprafata.